Balkonzon Logo

Enrico de Vries van Balkonzon.nl: “Een zonnepaneel op je balkon staat de hele dag aan.”

Terwijl bijna heel Nederland in transitie is om van het gas af te gaan en middels zonnepanelen energie bespaart, is er een groep bewoners die tot nu toe nauwelijks de mogelijkheid had om hier stappen in te zetten. Dat zijn de eigenaren van appartementen zonder een dak waarop zonnepanelen kunnen. Het bracht eigenaar Enrico de Vries van Balkonzon.nl op het idee, om middels zijn webshop, gerealiseerd door De Mediastrateeg uit Burgum, online zonnepanelen voor het balkon aan te bieden. In Duitsland blijken zonnepanelen aan het balkon een enorme hit, dus waarom in Nederland niet.

Lichtgewicht

Zonnepanelen zijn tegenwoordig overal te zien. Een goede ontwikkeling, want het betekent dat er steeds meer gebouwen verduurzaamd worden. Appartementen blijven nog ietwat achter in deze transitie. Balkonzon.nl biedt de oplossing. “Wij hebben een frame ontwikkeld om zonnepanelen aan je balkon te installeren. Vooral het lichte gewicht van 23 kg per paneel en de makkelijke installatie, maakt het plaatsen van de zonnepanelen eigenlijk voor elk balkon geschikt”, legt Enrico de Vries uit.

Geen dak?

Zo kunnen appartementen ook verduurzaamd worden en kan het stedelijke gebied meekomen in de energietransitie. Dé ideale oplossing energie op te wekken via zonnepanelen als je geen eigen dak hebt. “Hierdoor is het mogelijk flink te besparen op je energiekosten. Het draait daarbij niet alleen om de duurzame gedachte, maar wel degelijk om het feit dat je behoorlijk op je energierekening kunt besparen. En dat tikt in deze tijd met de hoge tarieven mooi aan.” Naar aanleiding van gedegen onderzoek middels proefopstellingen kan Balkonzon.nl een zonnepaneel aanbieden met hoog rendement die je zo op je eigen net in huis kunt aansluiten. “Dit zonder dat er een moeilijke installatie aan te pas komt. Per groep kun je twee zonnepanelen aansluiten”, legt Enrico uit.

Plug en Play

Balkonzon richt zich op systemen die gemakkelijk te installeren zijn met stekkerverbindingen. Door duidelijke installatievideo’s en handleidingen is de installatie door vrijwel ieder persoon uit te voeren. “Deze unieke oplossing maakt het mogelijk ieder huishouden te verduurzamen wat ons streven is en zo te profiteren van zonne-energie. Je investeert slechts één keer in het zonnepaneel en daarna bespaar je iedere maand geld. Bovendien wek je groene energie op, wat beter is voor het milieu. De balkonzonnepanelen worden aangesloten op een stopcontact door middel van een stekker. “Door de duidelijke instructies en het gebruik van een micro-omvormer kan eigenlijk iedereen de zonnepanelen zelf aansluiten. En lukt het alsnog niet, dan kunnen wij de installatie ook regelen. Dat is geen probleem.”

Bespaar op uw energiekosten

Als je nu in zonnepanelen investeert of er minimaal één aanschaft, heb je vanaf dag één een lagere energierekening. Dit komt doordat je je eigen elektriciteit opwekt. Vooral voor oudere appartementen die in de vorige eeuw gebouwd zijn ziet Enrico volop kansen. “Daar valt nog een behoorlijke verduurzamingsslag te maken. Veel van die appartementen hebben namelijk ook een balkon.” Op de site van www.balkonzon.nl kun je een grafiek zien waaruit blijkt dat je met de huidige energieprijzen je paneel binnen vier jaar hebt terugverdiend.

Heeft u een vraag?

Bel 0513-221283 of vul het contactformulier in!

Dagen
Uren

Jouw 10% korting op je gehele bestelling verloopt bijna!

Met de code HERFST krijg je 10% korting op je gehele bestelling, maar let op; deze actie verloopt 22 december 2023!