Balkonzon Logo

Informatie

Veelgestelde vragen

Volgens Europese wetgeving mag u tot 600 watt terug leveren. De NVWA beschouwt een zonnepaneel met een stekker als consumentenelektronica en valt daarom buiten het bouwbesluit.

U mag 600 watt per groep terugleveren. Op een stopcontact mag maximaal 600 watt tenzij er geen andere apparaten op dezelfde groep zitten aangesloten. Bij twijfel over installatie neem dan contact op voor een installatieverzoek.

Binnenkort starten we met het aanbieden van monteren en installeren. Hier zitten wel kosten aan verbonden. Neem contact op via het contactformulier voor meer informatie.

Ja, u moet uw energiemaatschappij op de hoogte stellen. Het kan zijn dat uw meter niet geschikt is om terug te leveren. U kunt een melding doen via de volgende link: energieleveren.nl

De zonnepanelen zijn overgedimensioneerd, waardoor ze een hoger netto vermogen hebben over de hele dag. De micro-omvormer vlakt de piek af, hierdoor levert uw balkon ook nog energie op het moment dat er niet volledige zon op staat. Balkons op het oosten, westen en zuiden zijn geschikt voor balkonzonnepanelen.

Het kan zijn dat de VVE of woningbouw hier afspraken over heeft vastgelegd. Voor verduurzaming worden tegenwoordig veel oude regels aangepast, omdat die niet meer bij de huidige tijd passen.

Een set balkonzonnepanelen met een paneel weegt ongeveer 23 kg. Dit gewicht hangt recht naar beneden aan de reling van het balkon. Balkons worden zo ontwikkeld dat meerdere mensen op het balkon moeten kunnen staan. Heeft u twijfels over uw balkon, neem dan contact op met uw woningbouwvereniging of VVE.

Vanaf 01-01-2023 heeft de overheid besloten dat u geen BTW meer hoeft te betalen bij de aanschaf van zonnepanelen als deze voor privégebruik zijn.

Het pakket met zonnepanelen wordt goed verpakt in karton. Daarna wordt het bezorgd met een vrachtwagen of bestelbus en vervolgens bij de deur geleverd.

Uw bestelling wordt binnen een paar werkdagen verzonden, mits alles op voorraad is. U krijgt informatie via de mail over uw bestelling.

Downloads

Informatie over onze zonnepanelen

Informatie omvormer Enphase

Informatie omvormer Deye

Toestemmingsbrief voor uw VVE

Verklaring van geen bezwaar

Dagen
Uren

Jouw 10% korting op je gehele bestelling verloopt bijna!

Met de code HERFST krijg je 10% korting op je gehele bestelling, maar let op; deze actie verloopt 22 december 2023!