Balkonzon Logo

Gebruik de code GOOGLE10 voor 10% korting op je bestelling!

Let op: dit is de laatste kans om de code te kopiëren. Schrijf hem daarom goed op, of plak hem in je notities! (actie geldig t/m 4 september)
* Gebruik de code bij het afrekenen.

Aan een standaard balkon kunnen gemiddeld twee panelen gemonteerd worden. Met de bijpassende beugels die aangepast kunnen worden aan elk balkontype, komen de panelen stevig vast te zitten. De beugels zijn gemaakt van aluminium, waardoor het systeem licht en constructief stevig is. Het systeem is zo ontworpen dat iedereen het zelf kan installeren.

Op vele daken worden zonnepanelen geplaatst, waardoor vele woningen en bedrijfspanden verduurzaamd worden. Echter blijven de appartementen achter, waardoor er energiearmoede ontstaat bij bepaalde groepen. Balkonzon biedt hierin een oplossing appartementen de verduurzamen en zo het stedelijke gebied te betrekken bij de energietransitie.
Door de huidige technieken van zonnepanelen is het interessant geworden zonne-energie op te wekken door het balkon te gebruiken. Daarnaast hebben zonnepanelen tegenwoordig een goed rendement; zo kan één paneel tegenwoordig al 400 watt opwekken.

Micro-omvormer
U heeft geen grote, dure omvormer meer nodig om de zonne-energie om te zetten naar 220V, maar een micro-omvormer. Hierdoor kunnen een à twee panelen het stille verbruik van een appartement compenseren, waardoor uw appartement enorm stijgt op de duurzaamheidsladder. Deze micro-omvormer zet de gelijkspanning om vanaf het paneel richting het net. Een ander voordeel is dat er geen installateur meer nodig is om de meterkast aan te passen.

De micro-omvormer wordt doormiddel van stekkers aangesloten die standaard aan het paneel zitten. Vervolgens wordt de micro-omvormer aan het net gekoppeld wanneer u de stekker in het stopcontact steekt. De micro-omvormer detecteert de netspanning waardoor deze geactiveerd wordt. Hij gaat nu kijken of hij spanning terug aan het net kan leveren. De micro-omvormer is speciaal ontworpen het rendement te verbeteren van het paneel. Zo wekt het paneel ook energie op als de zon er niet recht op schijnt. Hierdoor is deze techniek uitermate geschikt voor panelen aan het balkon.

Heeft u een vraag?

Bel 0513-221283 of vul het contactformulier in!

Dagen
Uren

Jouw 10% korting op je gehele bestelling verloopt bijna!

Met de code HERFST krijg je 10% korting op je gehele bestelling, maar let op; deze actie verloopt 22 december 2023!